13 Aralık 2007 Perşembe

VCD neden hala alınır?

Bilgisayarıma bir DVD okuyucu aldığımdan beri daha VCD filmlere bakmaz oldum. Geçenlerde arkadaşlardayken otururken Transformers' ın VCD aldıklarını gördüm bakayım dedim, allahım nasıl bir görüntüsü var resmen şok oldum sanki filmi çamurlu bir ekrandan izliyorum. Yanlış bilmiyorsam Avrupa ülkelerinde VCD daha satılmıyor(yanlış ise düzeltin) zaten tahmin etmiyorum o kadar kötü bir görüntüye bizim millet gibi tamül edebilsin. Demek istediğim eğer yeni bir cihaz alacaksanız bu sadece VCD oynatan bir cihaz olmasın aynı zaman DVD ve Divx destekli olsun zaten 70 YTL ye kadar düşen modeller var sonuçta VCD dışındaki diğer medyalar da kiralanabiliyor hatta DVD nin miladı doldu diyen kişiler bile çıkabiliyor :), lütfen daha kaliteli şeylere yönelelim!

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Sorunun cevabı:"ucuz olduğu için" :)
Başka bir neden göremiyorum.

Unknown dedi ki...

Hacı ucuz diyoruz ama VCD kira 1 YTL, DVD kira 2 YTL yani arada aşırı bir fark yokki tabii ben Trabzon için konuşuyorum. Ayrıca geçen 16 Block filminin D&R da 2.90 satıldığını gördüm o anda müsait değildim ama bir daha ki uğramaya mutlaka alacağım

Adsız dedi ki...

Ben cihazı, VCD player ile DVD player'ı kastetmiştim.
Çünkü VCD playerı kim alır düşünelim.Orta yaş üstü, teknolojiyle arası iyi olmayan(onların zamanında meselesi...) ama komşuda CD(!) 'den film izlendiğini görüp ona özenen, fiyatının da DVD player'a göre ucuz olduğunu gören kişiler bunu alır.Sonuçta ikisi de CD(!) 'den film oynatıyor fazla para vermeye ne gerek var dimi :)
Cihazı alınca VCD ile DVD arasındaki fiyat farkının önemi kalmıyor mecburen alacak.