23 Nisan 2008 Çarşamba

Sennheiser MX 560 mini inceleme!!

T10 nu mu aldıktan sonra forumlarda gezerken kulaklık bölümü dikkatimi çekti iyiki de çekmiş biraz araştırınca aslında kulaklık denilen parçanın hiçte öyle önemsiz bir şey olmadığı doğru ürün ile kullandığınızda mp3 player ın verimini nasıl arttığı gördüm. Aslında Türkiye' de bilinmeyen ama bu işte Dünya devi olmuş ve bilinen markalar olduğunu duyunca geçekten çok şaşırmıştım çünkü bir firma 40 yıl sadece kulaklık ve mic. üreterek nasıl ayakta kalır dedim kendime ve o kadar yazıyı okuyunca bunlardan birini denemem gerektiğini düşündüm. T10 daki kulaklıklar bass seslerinde çok iyi bir iş çıkarıyordu ama aynı etkiyi mid ve tizlerde veremiyordu(gerçi bunu MX 560 alınca fark ettim :D ). Öğrenci olduğum için uygun f/p oranına sahip birşey bulamlıydım ve bana en uygun ürün Sennheiser MX 560 oldu. Trabzon' da bu ürün satılmadığı için imdadıma kuzen yetişti(buradan teşekkürü bir borç bilirim kendisine ;) ) HB dan siparişi verdim saolsun onlarda bizi üzmedi ve 4 günde ürünü elime ulaştırdı. Artık nasıl heyecan yaptıysam kutuyu saniyeler içinde açmıştım ve içinde MX 560 yüzü gösterdi(kıymetlimissss o bizim)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

kulaklık(kıymetlimiss) nasıl da yatıyor kuzu gibi :D(görüldüğü gibi ürün Metan garantilidir)

Ürünün teknik detayları için buyrun;
Sennheiser MX 560

Ürünün kutusunda Sennheiser kalitesini konuşturuyor açıkcası. Tabii kargo kutusunu nasıl saniyeler içinde açtıysam ürünün kutusunu açmam da ondan daha uzun sürmedi. Ürünü elime alınca ilk olarak kablosunun çok kaliteli ve yumuşak olduğu dikkatimi çekti. Yeni kulaklık gelecek diye 4 gündür açmadığım T10 nu hemen kaptım ve bağladım 560 ı ama ilk test işleminde nedense bir tuhaflık vardı Samsung kulaklık ile arasında hiç fark yoktu neyse dedim okuduğum bazı yerlerde kaliteli kulaklıkların zamanla oturduğu ilk alındığında kalitesiz ses vermelerinin normal olduğundan bahsediliyordu bende dur bakalım dedim bir hafta geçsin üzerinden hele bakalım neler olacak diye pek kafaya takmadım. Tabii bu arada ben kulaklığı kulağımdan düşürmüyorum okula giderken evde nerede uygun ortam bulursam takıyorum kulaklığı arada birde normal ses seviyesinde açık bırakıyorum ki oturma süresi daha çabuk olsun. Bu arada kutudan deri görünümlü birçanta ve kablo ayırıcı çıktı.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

bu iki aksesuarda oldukça kaliteli eğer kulaklığınıza önem veriyorsanız tam size göre.

Evet öyle böyle derken bir hafta geçti(ne kadar çabuk geçti ben bile anlamdım bu arada) ve artık test etmenin vaktinin geldiğini düşündüm ve 192 kbps olan bir mp3 ile Samsung T10 kulaklığı ile Sennheise MX 560 yarışmaya başladı. Açıkcası aradaki fark taktire şayan arkadaşlar yani başkası dese derdimki para verdi o yüzden övüyor ama yok böyle birşey. MX560 şarkıda ne kadar detay varsa veriyor bu arada bass lar ise olduğu gibi duruyor hatta kısık seste bile oldukça iyi yani dengesi çok güzel, sıra gelmişti Samsung kulaklığa aynı ses seviyesinde bu kulaklık sadece bass vuruyor yaptığı başka birşey yok meğersem T10 nun hakkı bu kulaklık değilmiş bunu anladım ne tiz ne de mid var vur babam vur başka birşey yok :D. İlk aldığımda biraz pişman olur gibi olmuştum ama artık iyiki para verip böyle birşey aldım dedim. Eğer sizlerinde kaliteli bir mp3 playerınız varsa mutlaka içinden çıkan kulaklık ile değil bu işte uzmanlaşmış firmaların(Shure, Westone, Sennheiser, ...) birinden maddi durumunuz yettiği kadarki bir ürün alın pişman olmazsınız.

Not:Samsung T10 nun kualklık çıkışı 16 ohm olduğu için 32 ohm luk MX560 takılınca ses seviyesinde çok az bir miktarda azalma oldu bunu Metan a sorunca aldığım cevap ise şöyle.

"Empedans değeri, cihazın akıma karşı olan direncini gösterir ve “ohm” ile ölçülür. Sizin örneğinize göre açıklamak gerekirse, teoride, mp3 çalarınız 16 ohm’luk bir kulaklık ile “tam uyumlu” olarak çalışacaktır. 32 ohm’luk bir kulaklığı tam anlamıyla doyuracak ses kaynağının da 32 ohm olması beklenir. Ancak bu farklar 16-32 ohm arasında fazla belirgin değildir. Dolayısıyla sizin mp3 çalarınız, MX 560’ınızı yeterince besleyebiliyordur ve yeterince yüksek ses alabiliyorsunuzdur.

Aksi bir örnekte, mp3 çalarınıza HD 650 (300 ohm empedanslıdır) bağlasaydınız, son seste bile yeterince yüksek ses alamadığınızı görecektiniz. Bu gibi ürünler için kulaklık amfileri kullanmak gerekmektedir. Yine de, günümüzde taşınabilir kategorisindeki tüm ürünler (mp3 çalar, laptoplar..vb) 16-32 ohm kulaklıklar için yeterli güçte akım (=ses yüksekliği) üretirler."

Buradan Metan' ı tebrik ediyorum ne tarz soru sorarsanız sorun geri bildirim detaylı ve doyurucu oluyor Bravo kendilerine.

1 yorum:

Vincent dedi ki...

Yaklaşık 3 yıl kadar kullandığım emektar Sennhesier Mx-500'üm bugün öğlen sularında sizlere ömür. Tabi bir Sennheiser gidince, yerini başka bir Sennheiser doldurur diye düşündüm ve yeni model arayışlarında ilk gözüme çarpan MX-560 oldu. Eline sağlık, güzel yazı yazmışsın Ender. Bilgilendirici. Fakat Cx-300 de çok iyi diyorlar, acaba in-ear olan modellerden mi alsam diyorum. Cx-300 malum 100Ytl kadar, ama nerdeyse ikizi olan Creative'nin Ep630 modeli var, oda beğenimi kazandı, kararsız kaldım, insan o kadar para verince evi de süpürsün istiyor. Bakalım artık. Ama Creative Ep630 alabilirim, fiyatı çok çok uygun:)